Batı Cephesi Karargahı Binası, Şifa Hamamı’nın yanında yer almaktadır. 230 m2’lik alana sahip bina çeyrek bodrum, zemin ve bir kat olarak inşa edilmiştir. Zemin kat taş, üst kat ise bağdadi ve çatısı kırma çatılı olup alafranga kiremit örtülüdür. Pencereleri Türk mimari öğelerine uygun dikdörtgen şekilli olup alt kat pencereleri kanatlı, üst kat ise giyotin tarzında yapılmıştır.
Çift katlı zemin kapısından içeriye girildiğinde, zemin katın idari kısımlara ayrıldığı gözükür. Tabanı ve tavanı ahşap olan salonun ortasında tavanı destekleyen ahşap bir direk vardır. Salona açılan sekiz adet oda kapısı bulunmaktadır.
Bina 1905 tarihinde Bostan Bey tarafından Belediye Binası olarak yaptırılmıştır. 1921 yılında Kurtuluş Savaşı’nın başlaması nedeniyle, Alagöz’deki Batı Cephesi Karargâhı Akşehir’e nakledilir. Belediye binası olarak kullanılan yapı karargâh için orduya tahsis edilmiştir. Kurtuluş Savaşı sırasında Akşehir, bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktasını oluşturan Taarruz Kararı’nın alındığı yer olma özelliğine sahiptir. Bu bina 24 Kasım 1922 tarihine kadar karargâhlık görevini sürdürür. Savaşın bitmesiyle belediye binası olarak kullanılmaya devam eden yapı, 1966 yılında belediye tarafından müze olarak kullanılması karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir. 1981 yılında da geçirdiği tamiratlar sonunda bugünkü halini almıştır. Günümüzde Ulu Önder Atatürk’ün kişisel eşyalarının ve Kurtuluş Savaşı Dönemi’ni yansıtan çeşitli eserlerin sergilendiği bir dokuya sahiptir.