XIX. yüzyılın sonlarında çekilen fotoğraflara göre Karataş Camii de Sille’deki diğer camiler gibi düz damlı bir yapıdır. Caminin üstü yakın dönemde çinko sac ile örtülmüş de bu örtü, yapılan son restorasyon sırasında kaldırılarak çatı orijinal hâline uygun olarak yapılmıştır. İnşa kitabesi bulunmamakla birlikte kullanılan malzemeye göre caminin XIX. yüzyılda inşa edildiği söylenebilir. Yapı, mimari elemanları ve malzemesi ile hem Sille’deki hem de Konya ve civarındaki diğer ahşap camiler dikkate alındığında XIX. yüzyıla tarihlendirilebilir” (Şimşir 2014: 313).
Caminin tavanı son cemaat mahalli gibi ahşap kirişlerle örtülüdür. Harim iki ahşap sütun sırası ile üç sahına ayrılmıştır. Bitkisel motiflerle süslü olan mihrabın ahşap tepelerinde sülüs yazı ile ‘Maşallah’ ibaresi yer almaktadır.
Cami, 4 Temmuz 2007-11 Ocak 2008 tarihleri arasında Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Karataş Camii, Selçuklu Belediyesi tarafından Sille’de başlatılan restorasyon hamlesi kapsamında restore edilen ilk cami olma özelliğini taşımaktadır. Etrafında mesken bulunmadığı için cami günümüzde ibadete kapalıdır. Cami kadirşinas Silleliler tarafından Ramazan aylarında teravih namazı kılmak ve itikâf yapmak amacıyla açılmaktadır.